Őszi Tárlat

Őszi Tárlat

2015.

A 2015-ös Nógrád Megyei Őszi Tárlat képei

SZÜRREÁLIS PILLANAT

Egy kiállítás képeiből

  

        Vihar után vagy Zivatar előtt minden olyan Nyáridéző. A Nyári emlék összefűzve az Internet világával, megjelenítve a Gránátalma alakú Lámpással közeledő Dívákat, olyan, mint egy Vörös álom, ami ebben az Őszi, Esős időben a Halványuló múltat, benne a Tisztességben megöregedett Diedermann családot idézi.

A Mama, az Anyaság mintaképe, aki Pallasz Athéné határozottságával nevelte madarait: a Félszárnyú Morrigant és a Réti sast, párban az Erdőben bóklászó Kuvikkal.

A Fellegvárban lévő birodalmában nyíló Íriszek, Flamingók, Napraforgók és más Kerti virágok látványa, Színek és formák egysége, Virágos mező képét varázsolta a Tavaszi ragyogás Fraktál bonyolultságú rendszerébe.

Február volt. Kisvárosi február. Ég és föld között lebegő Jazz dallam rezgett a Templom fölött. A Húrok rezdülése, mint egy Ima szállt a Zene szárnyán. Egy Ima mindenkiért.

A hegyről lenézve konstatáltam, hogy a Balaton télen is szép. Csipkerózsika kozmikus álmát alussza.

Mikor Czezidek és én a Káprázat krónikáit forgattuk, ő azt mondta: olyan látványt nyújt a Város éjjel, mint egy Spenótreggeli.

A szemlélődő emberre egy dolog biztosan nem jellemző: …

a … Közöny.

 Kele Szabó Ágnes

Kattintson a képre, hogy nagyobb méretben is megtekinthesse! Még jobb felbontásért a nagyított képen kattintson jobb egérgombbal, majd válassza a Kép megnyitása új lapon lehetőséget.